Svensk och vegansk hudvård

Flastförpackning med kräm ligger på en handduk

Ekologisk hudvård som samspelar med natur och djur, det låter bra, eller hur? Jag har precis upptäckt ett för mig nytt märke som är ekologiskt, veganskt och närproducerat – Rapsodine.

Rapsodines produkter är baserade på svensk och ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och förnyar huden. Oljorna de använder är alltid kallpressade, det vill säga de tas lätt upp av huden och tillför även näringsämnen som vitaminer, mineraler och fettsyror. Då Rapsodine strävar efter att skapa hudvårdsprodukter som bevarar den naturliga balansen hos både människan och vår miljö används vegetabiliska och så långt det är möjligt även ekologiska råvaror i produkterna.

Lokalt och miljömedvetet

Rapsodine är ett familjeföretag i Mariestad och hela sortimentet tillverkas där i en egen fabrik. Samtliga råvaror köps i Sverige och rapsoljan kommer uteslutande från en och samma gård som är KRAV-odlad.

Inte bara hudvården utan även hur de förpackas är genomtänkt där extra förpackningsmaterial i form av kartonger till produkterna har skippats och alla förpackningar är tillverkade av återvinningsbart material. Huvuddelen av förpackningarna tillverkas inom en radie av 30 mil från Mariestad.

Skön och mjukgörande

Den enda produkt jag har testat är Rapsodines fuktighetskräm men det är väldigt skön. Går in fint i huden och har en mild och fin doft. Den känns svalkande och trots hud som denna sommar varit torrare än på länge håller denna bodylotion helt klart måttet. Att dessutom veta att den är ekologisk och närproducerad gör att det mentalt är extra härligt att använda den. Precis som att en äter även med ögonen så känns det som att det mentala även tar till sig hudvården i detta fall.

Vill gärna testa mer av detta märke, finns allt från ansiktsprodukter till kropp-, fot- och badprodukter. Skrubben lockar till exempel. Har under en längre period helt skippat den typen av produkter då peelingprodukter tidigare haft microplaster i sig men senaste tiden har fler och fler miljövänliga alternativ lanserats. Det är efterlängtat. Precis som lokala och ekologiska alternativ som detta, härligt!

En rund burk och flaska i ljusa färger står framför ett blad

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: