Tusentals studenter får information om veganism

Grönsaker i en korg med texten Universitetsturné för veganism i vitt

Fler och fler intresserar sig för vegetarisk mat. För att värna om vårt klimat men kanske också för djurens och sin egen hälsas skull. Oavsett vilket så sker det positiva, att fler vill äta mer vego. Men många undrar en del och har frågor om hur du kan leva mer djurvänligt.

Denna undran som kan upplevas arbetar nu Djurrättsalliansen för att stilla. För att bemöta frågor och funderingar samt att inspirera fler att välja veganskt kommer de under september att besöka flera universitet och högskolor runt om i Sverige och dela ut ett häfte med information om veganism och djurvänlig livsstil.

– Vi ser ett stort intresse för veganism och djurrättsfrågor främst bland unga, så därför känns det självklart för oss att vara på svenska universitet och högskolor för att inspirera allt fler att leva djurvänligt och kunna möta och samtala med dessa personer på plats, säger Daniel Rolke, talesperson för Djurrättsalliansen.

På universitetsturné har de sällskap av svenskfödde amerikanen Vic Sjodin från den amerikanska organisationen Vegan Outreach, som har nått miljontals studenter på amerikanska universitet med information om veganism.

En av anledningarna till att många människor börjar intressera sig för veganism är hur vi människor behandlar andra djur. Inom den svenska livsmedelsindustrin dödades förra året omkring 107 miljoner djur. Enorma mängder djur föds upp på svenska djurfabriker och dödas sedan på löpande band på slakterierna.

– Vi människor utsätter djur för ett enormt lidande under tiden de lever och tar sedan deras liv, trots att vi inte måste. Djur är inte mat och vi människor behöver inte äta djur för att leva. Så varför gör vi det då och med vilken rätt utnyttjar och dödar vi andra individer? Det är fint att allt fler människor får upp ögonen för de här typerna av frågor och väljer att ta avstånd från djurutnyttjandet, säger Daniel Rolke.

Djurrättsalliansens universitetsturné inleddes den 11 september på Stockholms universitet. Här kan du träffa dem under resten av månaden:

Onsdagen 12/9: KTH, Stockholm
Torsdagen 13/9: Uppsala Universitet
Fredagen 14/9: Södertörns högskola
Måndagen 17/9: Campus Norrköping, Liu
Tisdagen 18/9: Linköping universitet
Onsdagen 19/9: Högskolan i Jönköping
Torsdagen 20/9: Göteborgs universitet
Fredagen 21/9: Chalmers Tekniska högskola/Göteborgs universitet
Måndagen 24/9: Högskolan i Halmstad
Tisdagen 25/9: Lunds universitet
Onsdagen 26/9: Malmö universitet

Utöver dessa städer kommer informationshäftet även att delas ut på följande universitet/högskolor under september men inget specifikt datum är ännu satt: Blekinge Tekniska högskola, SLU Alnarp, Högskolan Dalarna, Mälardalens högskola.

Tidningsframsida med två kvinnor som dricker smoothies, texten DU KAN GÖRA SKILLNAD

Framsidan på det häfte om veganism som Djurrättsalliansen delar ut. Foto: Djurrättsalliansen

En kommentar på “Tusentals studenter får information om veganism

  1. Pingback: Universitetsbesök med information om veganism | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: