Glutenfri, vegansk matkasse

Fat med tallrikar fyllda wraps och sallader sedda uppifrån

Nu kommer goda nyheter för alla de som äter glutenfritt och vill använda sig av en matkasseservice i sin vardag. Årstiderna lanserar nu Glutenfria Vegankassen, en kasse som är helt fri från gluten och animalier.

Årstiderna har sedan 2006 levererat ekologiska matkassar till hushållen i Sverige. Utöver egen odling av ekologiska grönsaker och ekologisk frukt har de ett nära samarbete med odlarna och leverantörerna av våra råvaror. Som ett nytt steg i företagets gröna strategi lanseras nu en helt ny kasse för de som vill äta helt veganskt men även undviker gluten.

Allergivänlig kasse

Glutenfria Vegankassen innehåller glutenfria och veganska rätter. Ett perfekt alternativ för de som har flera allergier som exempelvis laktosintolerans eller äggallergi. Genom att laga vegansk kost undviker en direkt många vanliga allergier men gluten är något som kvarstår. Ett problem den här kassen alltså löser.

– Vi har sett ett ökat intresse för våra veganska produkter och upplever en hög efterfrågan på fler varianter på det veganska spåret. Det känns jättekul att kunna erbjuda en glutenfri och vegansk matkasse, framförallt eftersom det varit en av våra mest önskade produkter någonsin, berättar Rachel Seow Sosa.

Glutenfria Vegankassen går att beställa med middagar för en och två personer i fyra dagar. Inga större mängder alltså, blir till att boka flera om det ska räcka till en familj men gissar att detta är ett test som start där vi kan få se andra mängder framöver.

En kommentar på “Glutenfri, vegansk matkasse

  1. Pingback: Matkassar som hjälper oss att äta mer vegetariskt | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: