Uppmaning att bli vegan

Guldfärgad bakgrund med texten "Vegan btw!" i vitt

Den veganska livsstilen fortsätter att ta plats i samhället. I veckan har DN rapporterat om matfestival som vilt äventyr och kändisar som uppmuntrar att äta veganskt.

Citatet ”En vegansk matfestival lanseras nu som det vildaste ’växtbaserade partyt’ i London” mötte en när en öppnade tidningen och förgyllde onekligen morgonen igår. Det handlade om att de brittiska nattklubbarna krisar till följd av att folk hellre ägnar sig åt inomhusgolf, studsmattor och veganmat än sprit och dj-musik. Klubbranschen har krympt med 2,7 miljarder kronor på fem år på grund av detta.

Bild på tidningen där texten som nämns syns

Kändisuppmaning för veganism

När kändisar går ut med sina livsval följer inte sällan fans efter och många kan inspireras av förebilders val. Därför är kända personers val av större vikt än vad som kanske många tror. Nu är det artistparet Beyoncé och Jay-Z som uppmanar sina fans att bli veganer. Enligt DN är budskapet resultatetet av den ”andliga och fysiska rening” som de har genomgått.

Paret testade vegankost under en knapp månad under 2013, efter en uppmaning från Jay-Z:s hälsoinstruktör. Nu vill de båda artisterna få sina fans att byta vanor inte bara av hälsoskäl utan också för miljöns skull där bland annat förändringen att bli förlder påverkat dem i deras val.

Dieter handlar inte bara om hälsa utan även om klimat. Något de nu har insett och uppmuntrar andra att följa efter. Väldigt trevligt, hoppas fler inser det fina med att skippa animalier. Oavsett om valet beror på hälsa, djur eller klimat. Eller alltihop.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: