Mat.se har öppnat veganbutik

Tre gröna illustrerade blad, under texten VEGANBTUKEN VÅRT SKÖNASTE GRÖNASTE STÄLLE

Vegotrenden fortsätter att göra avtryck och förenkla för alla som vill äta vegetariskt. Nu har matbutiken mat.se startat en helt vegansk butik som svar på det ökade intresset.

Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar mat med ett stort ekologiskt och vegetariskt utbud. Under 2018 ökade försäljningen av vegetariska och veganska köttsubstitut med 126 procent, och utbudet ökade med nästan 50 procent. Efter denna uppgång vill butiken nu ta det till ytterligare en nivå.

– Efterfrågan på vegetariska och veganska färdigrätter som till exempel sojaprodukter, tofu och havreprodukter ökar hela tiden och vi vill därför göra det ännu lättare för kunderna att göra valet mellan vegetariskt och veganskt genom vår nya speciella veganbutik, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se.

Hösten 2017 öppnade Mat.se en vegobutik på sin hemsida som genast blev väldigt välbesökt, vilket även visat sig i försäljningen. Veganbutiken innehåller närmare 200 produkter och utvecklas ständigt för att tillgodose kunderna med vad de vill ha och hjälpa dem göra mer medvetna och hållbara val.

– Därför känns en veganbutik som rätt nästa steg för oss, säger Ylva Bruzelius.

Kvinna med ljust långt hår håller i en brun papperskasse med matvaror. Texten mat.se på påsen.

Så otroligt bra initiativ. En ständigt återkommande fråga jag får är just vilka produkter som är veganska. Att många känner sig osäkra på om de verkligen är det eller inte skapar oro och det är förstås viktigt att känna sig trygg med vad det är för mat en köper och bjuder på. Det här sättet underlättar onekligen mycket för de som inte är helt hemma inom området ännu, men är givetvis en enklare och bekvämare väg även för de som redan är vana och har koll på vilka produkter som är veganska.

Att göra det enkelt att göra bra val är en viktig faktor på vägen mot att få fler att göra hållbara val. Det här är ett sådant, bra där mat.se!

Lämna ett svar

%d