Global Strike For Future

En parad av människor går i regn längs en gata

Idag har människor runt om i hela världen demonstrerat för vårt klimat. Över 100 länder och cirka 2 000 städer var registrerade för Global Strike For Future och i Stockholm samlades tiotusentals vid Mynttorget.

Syftet med manifestationerna är att få politiker att skynda på arbetet med att nå de internationella klimatmålen. Förutom tal från elever som slöt upp till dagens skolstrejk hölls en tyst minut för ”alla som dött på grund av klimatkrisen”.

Ett torg fullt med demonstrerande människor med plakat

Det är fantastiskt vilken rörelse Greta Thunberg har satt igång. Det var otroligt att se alla dessa ungdomar höja sin röst för vårt klimat. Med gåshud och tårögd kan jag inte annat än glädjas åt denna vilja och styrka de visar. Det är dags för politiker att ta sitt ansvar nu. Som Greta sa i sitt tal, det är inte de, ungdomarna, som är skyldiga till den klimatkris som vi ser nu.

Nej, det är det verkligen inte. Greta påpekade att det är dags att de skyldiga tar sitt ansvar – ni vet vilka ni är! – vilket togs emot med ett bifallande vrål från de strejkande. Låt oss hoppas att de ansvariga äntligen kan börja använda sin makt på rätt sätt nu.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: