Nomineringarna till Organic Beauty Awards 2019

Texten Organic Beauty Awards 2019 mot rosa bakgrund, en tecknad rosa blomma till höger

Den ideella branschorganisationen NOC Sweden arrangerar för fjärde året Organic Beauty Awards. Det är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och intresset har varit rekordstort, över 220 produkter anmäldes till tävlingen.

Hygien- och skönhetsartiklar används av de flesta och samtidigt har fler börjat uppmärksamma vikten av att använda produkter som är ekologiska. Traditionellt har dessa produkter innehållet mycket kemikalier, dåligt för både oss själva och vår miljö.

Det är därför roligt att se det växande intresset, både från konsumenter och från branschen där fler och fler produkter som är ekologiska presenteras. Att det är rekordmånga anmälningar i år säger lite om det, verkligen trevlig utveckling.

16 kategorier

Tävlingen består av 16 tävlingskategorier, som bästa ansiktsrengöring, hårstylingprodukt, foundation och ögonkräm med mera. Den innehåller även en kategori där folket får komma till tals. Vill du vara med och tycka till kan du fram till och med den 17 april rösta på “Årets Produkt”.  Du röstar fram den produkt, bland de 21 nominerade produkterna, du tycker är bäst.

Fint med fokus på ekoprodukter inom det här området. Det är ju inte annat än galet att använda produkter som ska vara bra för vår kropp men i själva verket består av substanser som är långt ifrån hälsosamma.

Vill du rösta?

Omröstningen sker på Tidningen hälsa, Naturligt snygg och på NOC Sweden.

En liten brun flaska med texten Mad Hippie, en delad apelsin och en citron i bakgrunden
Mad Hippie Vitamin C Serum, en av de nominerade produkterna i Organic Beauty Awards 2019.

Lämna ett svar

%d