Veganska nyheter från SIA Glass

Fyra cylinderformade förpackningar mot rosa bakgrund med texten ICEDREAM

SIA Glass har lanserat glassnyheter, fyra stycken veganska smaker som går under namnet Ice Dream.

Den nya lanseringen är helt mjölk-, soja- och laktosfri. Glassarna finns i butik från och med nu i olika färgstarka förpackningar som särskiljer sig från SIA Glass. De fyra smakerna kommer i halvlitersförpackningar och två av smakerna finns även som kulglass i glassbarerna.

– Vi lanserar ett helt nytt varumärke med vegansk glass som smakar lika gott som vår gräddglass. Vi vill ladda varumärket med kvalitet. Tre av fyra smaker är baserade på en mycket fin, mjuk och fyllig kokosgrädde från Sri Lanka. Sedan har vi smaksatt med fler råvaror av hög kvalitet. Chokladen är exempelvis Cocoa Horizons-certifierad, vilket innebär att det är hållbart producerad kakao från plantage till färdig produkt, säger Stefan Carlsson, VD på SIA Glass.

Smakerna som har lanserats är dessa:

SaltKaramell med mandel

Rosa cylinderformad förpackning med texten ICEDREAM Saltkaramell

Glass av kokosgrädde med smak av karamell, salt karamellsås och mandel. Nyheten har även lanserats som kulglass i glassbarerna.

KokosPassion

Turkos cylinderformad förpackning med texten ICEDREAM Kokospassion

Glassen är gjord av kokosgrädde med smak av rostad kokos och en exotisk syrlig sylt av passionsfrukt, toppat med kokosflingor.

Saltlakrits

Grön cylinderformad förpackning med texten ICEDREAM Saltlakrits

Glassen är gjord på kokosgrädde med en pepprig smak av saltlakrits och saltlakritssås. Smaken finns även som kulglass i glassbarerna.

Choklad

Gul cylinderformad förpackning med texten ICEDREAM Choklad

Smakupplevelse! Glassen är gjord på äkta choklad och hållbart producerad kakao från Ghana som ger en intensiv och fyllig smak.

Tillgängligt manér

Att SIA har valt att ha ett tydligt veganmärke på förpackningarna uppskattas. Att ha det underlättar onekligen oerhört och det är glädjande att se att fler och fler ha det på sina veganska produkter.

Alltid lika trevligt när det kommer veganska nyheter. Att ett par av dessa även får plats i glassbarerna är mer än välkommet. Där har det varit väldigt glest att välja bland. De mjölkfria alternativen är oftast inte mer än sorbet. Härligt, ser fram emot en glassig sommar!

En kommentar på “Veganska nyheter från SIA Glass

  1. Pingback: Nya veganska smaker från SIA Glass | Vego Eco

Lämna ett svar

%d