IKEA-köttbullen blir köttfri bulle

Händer med gaffel i den ena med en spetsad köttbulle

Köttbullen är en av de mest välkända IKEA-ikonerna och den mest populära rätten hos dem. Senaste tiden har företaget satsat på att erbjuda ett mer klimatvänligt och inkluderande utbud. Det har nu nått den klassiska köttbullen.

I dagsläget kommer mer än en fjärdedel av världens koldioxidutsläpp från mat. En viktig del i att få ner detta handlar om att gå över till mer växbaserad kost. IKEA arbetar nu på att ta fram en ny, mer hållbar köttbulle som ser ut och smakar som kött men är gjord av växtbaserat protein.

– Som en av världens största restaurangkedjor har IKEA ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för IKEA Sveriges restaurangverksamhet.

Fat med köttbullar
Foto IKEA

IKEA har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022. Den här bullen blir ett steg mot målet. De första testen av den nya köttfriabullen är planerad till början av 2020 och förhoppningen är att den ska börja serveras i IKEA-varuhusen efter sommaren 2020. Ett bra tag kvar att vänta alltså men härligt med bra vegoinitiativ.

En kommentar på “IKEA-köttbullen blir köttfri bulle

  1. Pingback: Köttbullar är numer vegobullar | Vego Eco

Lämna ett svar

%d