The Beyond Burger äntligen i butik

En förpackning med ostekt burgare i

Nu kommer äntligen den hypade vegoburgaren The Beyond Burger™ till Sverige! Coop blir först ut att erbjuda den växtbaserad burgaren som har fått mycket uppmärksamhet tack vare att den ser ut som, tillagas och smakar som en burgare av kött.

– Intresset för växtbaserad mat ökar kraftigt i våra butiker och vi är väldigt glada för att få introducera The Beyond Burger för Coops medlemmar och kunder. Det är en burgare som sätter en ny standard för hur växtbaserad mat smakar, säger Linn Karlsson, ansvarig inköpare för vegetariska proteiner på Coop.

Proteinet i The Beyond Burger™ kommer från ärtor och den röda färgen kommer från rödbetor. Kokosolja och potatisstärkelse är det som skapar en saftig burgare med tuggmotstånd. Detta skapar en burgare som har en smak som är precis som från kött.

The Beyond Burger™ innehåller till och med mer protein än en burgare av kött samtidigt som den innehåller både mindre mättat fett och mindre fett totalt. Den är också fri från soja och gluten. Bra för både hälsa, djur och klimat alltså. Och äntligen till Sverige!

The Beyond Burger™ kommer att säljas på Coop.se och kommer att kunna beställas hem av alla Coops butiker. En förpackning med två burgare kommer att ha ett cirkapris på 64.95 kronor.

Lämna ett svar

%d