Vegansk Janssons frestelse

Vit form med janssons frestelse på ett dukat bord

Janssons frestelse är tillsammans med sill en av de mest populära rätterna på julbordet bland svenskarna.

För alla de som inte vill vara utan Janssons på julen men ändå dra ner på sin animaliska konsumtion har Djurens rätts Välj vego ett recept på en vegovariant av den. En god möjlighet att testa ett nytt sätt att laga klassikern. 

Ingredienser, 4 portioner
2 gula lökar, cirka 200 g
1 kg fast potatis
70 g soltorkade tomater
½ dl kapris
5 dl havregrädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader och skala under tiden lök och potatis. Skiva löken tunt och skär potatisen i tunna strimlor. Blanda ned löken i en bunke med havregrädde, soltorkade tomater och kapris. Krydda med salt och peppar. Lägg potatisstrimlorna i en ugnssäker form och häll över övriga ingredienser. Blanda ordentligt och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar. Håll koll och täck med folie om den börjar få för mycket färg på ytan.

Fler recept hittar du på Välj vegos julsida och även här på Vego Eco.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: