Vegoforum 2020

Texten Vegoforum mot lila bakgrund

Snart drar Vegoforum igång, i år med fyra olika teman med möjlighet att fördjupa sig i olika områden som skola och journalistik. 

Forumen samlar forskare, experter, opinionsbildare och politiker som föreläser och samtalar om fördelarna med vegomat. Ett perfekt tillfälle att öka sina kunskaper rejält med andra ord. Det är även en mötesplats där en kan träffa andra vegointresserade och knyta kontakter inom vegovärlden. Det lär med andra ord finnas något för alla, allt från den som blivit nyfiken på vego till den som redan är aktiv inom vegorörelsen.

Fyra teman

De teman som Vegoforum i år är uppdelade i kommer utöver sina forumdagar även att ha en serie öppna demokratiworkshoppar. Här får en möjlighet att lära sig mer om hur en kan vara med och uppmuntra och påverka politiken i vegovänligare riktning. De teman som presenteras är Vego i skolan, Vego och djurrätt i journalistiken, Vego i politiken och Vegomaten tar över.

Först ut i programmet är just skoltemat. Det sker en del satsningar på vegomaten och många kommuner och skolor satsar på att göra sin måltidsverksamhet mer hållbar och klimatsmart. En positiv utveckling men vad säger forskningen och Livsmedelsverket om hur vi bör äta för planeten och hälsan?

I temat kommer kommuner och skolor som haft lyckade satsningar på vegomat att dela med sig av sina tips om elevengagemang och kommunikation. Det blir även praktiska tips om matlagning.

Texten Vegoforum och Vego i skolan mot lila bakgrund

Läs mer om Vegoforums teman och allt annat som sker under dessa dagar här. Alla evenemeng är gratis, men föranmälan krävs, länkar till det hittar du här.

Lämna ett svar

%d