Grön burgare hos Nordic Choice Hotels

Burgare md börd och grönsaker på en silverbricka

I vår kommer det ett nytt vegoalternativ på menyn hos Nordic Choice Hotels. Med en svenskproducerad växtbaserad burgare vill kedjan erbjuda ett mer klimatsmart och hälsosamt alternativ till köttburgaren.

Som vanligt är det av högsta vikt att mat är gott, och det tycker uppenbarligen många att burgare är. Gästerna älskar hamburgare. Oavsett vad som sätts upp på menyn hos hotellkedjan så kan inget hota den. Och nu ger sig Nordic Choice Hotels in i kampen om att locka den mest kräsne hamburgergourmen med sin nya baljväxtburgare.

– Vi är kräsna när det gäller vad vi sätter på menyn och vi har inte sänkt kraven nu. Det här är en riktigt god burgare som vi är glada över att kunna erbjuda våra gäster. Vi tror att det kommer att bli en favorit som inte bara är god utan som gör att du med gott samvete kan äta dig till en mer hållbar värld, säger Fredrik Blomberg, Nordic Choice Hotels Director of Food & Beverage.

Flera fördelar med baljväxter

Syftet är att erbjuda gästerna ett alternativ som bidrar till ett hållbart lantbruk och samtidigt är minst lika oemotståndlig som originalet. Baljväxtburgaren har flera fördelar, både ur ett miljö- och hälsoperspektiv. Basen är svenskodlade baljväxter som har betydligt mindre belastning för klimatet att producera jämfört med köttfärs.

Lupinbönor i en hand

Ett kilo nötkött släpper i genomsnitt ut 26 kilo CO2e medan baljväxter i genomsnitt ger upphov till 0,7 kg CO2e. Det går dessutom åt betydligt mindre mark att odla mat direkt till människor än att omvandla det till kött genom foder. Detta gör att en en burgare på baljväxter endast kräver cirka en åttondel så mycket åkermark än en kötthamburgare.

Svenskodlade ingredienser

Samtliga råvaror i baljväxtburgaren är odlade i Sverige, som baljväxter, svamp, havre och camelinafrön. Färsen har utvecklats på Torsåker gård, Axfoundations testgård och utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedel. Burgaren innehåller dessutom omättat fett och är rik på fiber, vilket är bra ur ett hälsoperspektiv. 

Baljväxthamburgaren kommer att introduceras på Nordic Choice Hotels restauranger i Sverige under våren. Ett välkommet tillskott som ska bli väldigt spännande att testa.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: