Vegansk och ekologisk hudvård

Att använda hudvård som är baserad på naturliga, ekologiska ingredienser är inte en självklarhet om man inte är påläst och gör aktiva val. Men det finns en del serier som är det och fler blir det i och med att intresset och medvetenheten ökar.

Vid Stockholm Beauty Week tidigare i år presenterades några märken som är både veganska och ekologiska. Det är glädjande att se hur detta område växer och att det även dyker upp fler märken som skippar såväl kemikalier och animalier.

Vad du använder för hudvård påverkar hur du mår. Cocktaileffekten är ett orosmoln för många som kan minskas genom att använda ekologiska, naturliga produkter. En serie är Rosenserien som har produkter för både ansikte och kropp med en avvägd balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter.

Innehållet är 100 procent naturligt och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror. Alla växter och örter som används kommer från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier eller konstgödslas. För att garantera hållbarheten användsi C- och E-vitaminer samt naturliga salter.

Hela serien baseras på vegetabiliska ingredienser och är inte heller testad på djur. Den uppfyller kraven i den internationella standarden för “Ej testat på djur”. Så ni som håller koll på Djurens rätts lista över företag som listas där borde känna igen Rosenserien som får använda sig av deras logga. Förutom vissa produkter som innehåller bivax så är Rosenserien vegansk.

Serien är även Svanenmärkt vilket bland annat innebär att mängden naturliga råvaror redovisas och endast naturliga doftämnen får användas. Den är fri från parabener, alkohol och genmodifierade råvaror. Innehållet är lätt nedbrytbart i naturen och förpackningarna är miljöanpassade och återvinningsbara.

En produkt som verkligen lever upp till att kännas naturlig och skön är deras morotsolja. En ekologisk olja baserad på oljor från avokado, solrosor och vetegroddar och rik på karoten och E-vitamin. Att använda naturliga oljor känns som alltmer lockande istället för många av de krämer som passerat genom åren.

Morotsolja_Rosenserien

4 kommentarer på “Vegansk och ekologisk hudvård

  1. Pingback: Rosenserien på listan 100 % VEGANSKT! | Vego Eco

  2. Pingback: Mycket grönt på Stockholm Beautyweek | Vego Eco

  3. Pingback: Test av olja och ögonkräm | Vego Eco

  4. Pingback: Mycket grönt på Stockholm Beauty Week | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: