Sveriges största veganmässa blir digital

En tjej och kille sitter bredvid varandra och skrattar, båda har varsin smartphone

Vegovision, Sveriges största veganmässa, brukar vanligtvis arrangeras i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tyvärr har covid-19 satt stopp för dessa event men nu uppstår en digital version när eventet flyttar online.

Förra året besöktes mässan av cirka 12 000 personer och flera hundra utställare. I år är det tolfte året i rad som Djurens Rätt arrangerar mässan men som kommer att se lite annorlunda ut. Trots de speciella omständigheter vi lever i vill organisationen inspirera fler att på ett kul och interaktivt sätt få in mer vego i sin vardag.

Brett program med familj, träning och pandemi

Även den digitala versionen av mässan presenterar ett innehållsrikt program. Det är uppdelat i tre block som livesänds från klockan 10.00 lördagen 13 juni. Blocken är indelade i olika ämnesområden. Det blir fokus på barn och vego, skola och föräldraskap under programpunkten Vegofamiljen. 

Förstås i dessa tider kommer covid-19 att få sin egen plats. I En värld i pandemins spår – Hur går vi vidare? möter vi nationella och internationella experter som ser på utmaningen vi står inför idag med pandemier och dess koppling till dagens djurhållning.

En man med texten "Varför är så få män veganer?"

Varför är så få män veganer? Ja, det kan en verkligen undra. Gamla normer sitter djupare hos män vad det verkar och i blocket om Machokultur och veganism kommer myter om detta och veganism att ses på med kritiska ögon. Elitidrottare och fitnesspersoner som lever och lär träning kommer att diskutera detta i förhållande till vegansk kost.

Som besökare har en möjlighet att ställa frågor under blocken och förstås kommer du utöver detta att få inspiration i matlagning. Fokus blir på midsommarbordet då Jävligt Gott kommer att laga mat tillsammans Sarah Mansouri från Djurens Rätt.

Signa upp för vegoinspiration

Mycket på årets Vegovision är att nytt men vi kommer ändå känna igen oss bland utställare, exklusiva erbjudanden och föreläsningar lovar projektledarna Sakil Hossain och Ika Yébenes Herce på Djurens Rätt.

– Det som är häftigt med omställningen till ett digitalt event är att så många fler har möjlighet att vara med, oavsett var i landet en befinner sig. Vi skruvar just nu på det sista i ett fullspäckat program där vi också samlat massa exklusiva erbjudanden på allt från mat till mode, säger Ika Yébenes Herce.

Anmäl dig gärna redan nu för att säkra din plats. Genom att anmäla dig tidigt får du chans att besöka en digitala utställning under smygpremiären där det går att fynda vegoprodukter innan alla andra, det är dessutom helt gratis att delta. Det är dock välkommet att ge en frivillig entréavgift för den som vill och kan för att bidra till Djurens Rätts arbete.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: