Alla måltider i grön tappning

Flera stycken vegoburgare med bröd och grönsaker

Menyn på MAX får ett rejält lyft när Delifresh Plant Beef får ta större plats. Burgarkedjan har lanserat en 90 grams-version av den växtbaserade burgaren och gör det därmed möjligt att variera proteinet på samtliga burgare. Den växande gröna menyn erbjuder numera också nya sallader, nya recept och nya produkter.

Lanseringen av gröna alternativ på MAX har fallit minst sagt väl ut. Nu har de fått en fin statushöjning när Delifresh Plant Beef får ta större plats. Med lanseringen av 90 grams-versionen av den växtbaserade burgaren går det att få vegoburgare som alternativ på samtliga av MAX olika burgare, något som var lite knepigt tidigare kan jag säga av egen erfarenhet efter långa diskussioner med personalen för att försöka få beställningen enligt familjens önskemål.

Fler gröna än röda måltidsalternativ

I och med att det nu går att få olika protein på samtliga burgare på menyn kan MAX stoltsera med att de har fler gröna än röda måltidsalternativ. Att detta är något att vara stolt över på en burgarkedja tyder minst sagt på det positiva att den gamla köttnormen fortsätter att ifrågasättas. Väldigt bra! 

– Vi vet att gröna burgare kan vara minst lika goda som köttburgare, säger Christoffer Bergfors, MAX. Möjligheten att byta ut köttet till Plant Beef i exempelvis favoriten Friscoburgare, eller varför inte Maxburgaren, gör att MAX meny numera har fler gröna än röda måltider. Jag känner mig oerhört stolt över det här skiftet där målet om att varannan såld måltd ska vara något annat än rött kött år 2022 får stå i fokus.

Vegoburgare med bröd och grönsaker
Crispy No Chicken

Förutom det den trevliga nyheten att det går att välja vegetariskt till alla burgaralternativ så växer även den gröna menyn ytterligare. Det har lanserats nya sallader och nya produkter. I den uppdaterade Green-familjen ingår nu Crispy No Chicken, BBQ Plant Beef, Crispy Nuggets och Crispy No Chicken Salad Bowl som alla är veganska. Dessutom finns sedan tidigare Veggie Burger för de unga gästerna – eller de som vill ha en mindre burgare.

Så glädjande när de vegetariska alternativen breddas och tar större plats. Att det går att välja till alla mål på det här viset bidrar verkligen till normalisering av gröna val. Vi närmar oss möjligheten att det inte alls är kött som är det självklara längre. Härligt!

2 kommentarer på “Alla måltider i grön tappning

  1. Akta er för de lägger bacon på burgarna även om man väljer plant beef

    • ÅNEJ! Vad illa! Borde onekligen stämmas av före minst sagt.

Lämna ett svar

%d