Äntligen blir Hallonlakritsskallen vegansk!

Bubs Hallonlakritsskalle

Den klassiska godisen Hallonlakritsskallen, som består av en kombination av söt hallon och saltlakrits, blir äntligen vegansk. Många har längtat och får nu sin önskan uppfylld.

BUBS Godis, som är företaget bakom skallen, har senaste åren satsat stort på att veganisera sitt sortiment och just den klassiska Hallonlakritsskallen är en av få produkter som inte varit 100 procent vegansk. Detta beroende på att de fortsatt att använda färgämnet E120 i den. Men nu har den efterlängtade ändringen kommit och är framöver helt fri från animaliska tillsatser, och därmed vegansk. 

BUBS Godis har ett femtiotal olika produkter i sitt sortiment, både gelé- och skumvarianter samt choklad. Att företaget har lagt mycket fokus på veganisering av det befintliga sortimentet men inte storsäljaren Hallonlakritsskallen har nog förvånat lite. Den blev sist ut bland de skalleformade godisbitarna att ansluta sig till den veganska skaran.

– Vi har märkt att trenden kring veganska produkter har varit ihållande och vi har under en längre tid haft en hög efterfrågan från våra konsumenter om att göra just Hallonlakritsskallen vegansk. Det känns därför otroligt roligt att vi nu kan erbjuda vår mest populära produkt till en bredare publik och att fler får möjligheten att ta del av den söta och salta favoriten, säger Malin Lindström, Marknadsansvarig på BUBS Godis.

Bubs Hallonlakritsskallen med andra godisar runt
Hallonlakritsskallen med i det veganska godisgänget

Förutom Hallonlakritsskallen blir även Hallonlakritsskalle Mini, Hallonlakritsskalle Sockerfri, Röd Chili och Fruktovaler veganska. Förändringarna innebär att nästintill hela BUBS Godis sortiment inom sockerkonfektyr är veganskt, det är enbart någon enstaka produkt kvar som innehåller gelatin.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: