Veganbrunch och recycling vid Hagaparken

Tavlor lutade mot vägg

Den veganska brunchen som Royal Park lanserade för ett par år sedan får sällskap av fler hållbara initiativ. Nu öppnas ett Recycling Lab upp för att ta vara på resurserna och ge saker ett längre liv.

Den populära brunchen har fått många veganer att gå i taket av glädje, jag är en av dem. Så bra initiativ och framför allt – och bland det viktigaste för att få fler att testa vegoalternativ – så oerhört gott! Efter ett uppehåll har den nu öppnat upp igen och välkomnar alla brunchsugna till ett växtbaserad avsmakningsformat. Den här avsmakningsmenyn är fylld med säsongens överraskningar där det egenproducerade och lokala lyfts fram, såsom tempeh, ost, glass och andra fermenterade produkter. Nytt är även att det går att köpa till dryckespaket och övernattning. Vem vill inte ha det!? Låter mycket lockande!

American pancakes i en oval form

Recycling Lab erbjuder möbelåtervinning

17 oktober är första helgen de öppnar upp sitt Recycling Lab med möbelåtervinning. I kasernen har de samlat hotellets gamla möbler, porslin, krukor, köksredskap, mattor och mycket annat som sett sina bästa dagar på Royal Park. På helgerna under en månads tid är alla välkomna att ta del av gamla prylar som säljs på deras ytor vid Brunnsviken, Hagaparken.

Kaffekoppar på fat uppradade på ett bord

– Cirkulär ekonomi är en ny trend som vuxit fram då vi alla blir alltmer miljömedvetna. Det känns viktigt för Royal Park att vårt Recycling-initiativ bidrar till hållbarhet och att hotellets gamla saker kommer till nytta och användning hos någon annan. Under vår och sommar har vi gjort en omfattande uppfräschning av hela destinationen och vi ser gärna att det återbrukas, säger Ulrich John, ägare av och vd för Royal Park Sthlm.

För den som är sugen på lite fika så kommer att finnas servering med kaffe, te, bullar och mycket mer. Är en hungrigare än så kan en ju annars satsa på att inta en bruch när en ändå är där.

Framöver utlovas det att fler evenemang kommer att äga rum med allt ifrån växtbaserade avsmakningsmenyer, kulinariska gästspel, livestreamade konserter och många andra överraskningar. Ser verkligen fram emot detta! Det är länge sen jag var och åt brunchen, önskar innerligt att jag får chans att göra det snart igen. Och ett besök i kasernen låter verkligen intressant, återbruk är det nya svarta – det vet ni väl vid det här laget?

Fotogenlampor på ett bord

En kommentar på “Veganbrunch och recycling vid Hagaparken

  1. Pingback: Vegansk avsmakningsbrunch | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: