Veganskt burgarkoncept lanseras i Söderhallarna

I Stockholm kan vi nu glädjas åt ett utökat veganskt burgarutbud. I dagarna öppnades Vegan Burger Bar i Söderhallarna, en helt vegansk version av Bun Meat Bun. 

Bun Meat Bun startades för närmare tio år sedan av två hamburgerentusiaster. Med en tro på enkla och goda hamburgare har deras restauranger blivit en framgång och nu har de även insett det fina med veganska burgare.

I veckan öppnades Vegan Burger Bar, ett nytt koncept som under sex månader testas i form av en pop up-restaurang. Bun Meat Bun har funnits i Söderhallarna i fem år redan men efter att ha genomfört en vegansk ”take over-kampanj” på samtliga restauranger blev efterfrågan på veganska hamburgare så stor att konceptet nu testas i en helt egen restaurang.

Hamburgare med pommes i röd korg, texten Big Bertha Hot & Vegan ovanför

Så roligt att de såg detta resultat. Det är något som många med mig försökt att få fler näringsidkare att inse, att erbjuda veganskt innebär möjlighet till en större kundkrets. Genom att erbjuda ett mer inkluderande utbud kan självfallet fler ta del av det. Och dessutom är det minst sagt dags att fler restauranger tar sitt ansvar för både kunder och klimat och erbjuder fler växtbaserade alternativ. Så detta är verkligen välkommet och uppskattat!

– Matmeckat Söderhallarna är en perfekt plats att testa detta koncept på. Vi ser en stor efterfrågan på vegetarisk och i synnerhet vegansk mat här. Målsättningen är att erbjuda riktigt bra vegansk snabbmat, något vi känt saknats på marknaden, säger Emma Johansson, District Manager på Bun Meat Bun. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Atrium Ljungberg i Söderhallarna. Deras satsning på mat och produkter lagade med kärlek, med hållbarhet och miljö i fokus, är något som är viktigt för oss, avslutar hon.

Personligen missade jag tyvärr den veganska kampanjen men vill verkligen testa detta nu! Menyn med massa olika kryddiga smaker som smokey chipotle patty, jalapenoslaw och heta såser låter mycket gott.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: