Klassiska chipssmaker i veganskt utförande

Påsförpackningar med linschips intill varandra

Vegotrenden tuffar vidare in i 2021. Nu är det snackssegmentet som får en välkommen utökning när OLW lanserar flera olika sorters veganska chips.

Orkla har under de senaste åren satsat på att lansera flera olika veganska produkter, både inom befintliga och nya varumärken. Nu är det alltså OLW som erbjuder nyheter i form av flera helveganska versioner av linschips.

– För oss är det viktigt att ständigt ha ett aktivt hållbarhetsfokus. Därför känns det väldigt roligt att OLW nu dels erbjuder ett flertal helt veganska lins- och bönsnacks, samtidigt som vi fortsätter övergången till förpackningar av fossilfri plast som också bidrar till att ytterligare minska produkternas klimatavtryck, säger Malou Yeung Kadir, Marknadschef på OLW. 

Vegansk sourcream & onion

Något som många veganer säkert trånat efter är chips med smaken sourcream & onion. Det är nu åtgärdat genom ett omarbetat recept där linschipsen kommer med smak av Sourcream & onion. Även andra mjölkklingande smaker lansas som Ramslök & gräddfil och Ost & jalapeño. 

Förpackning med OLW Sourcream onion

Vilken fantastisk välkommen nyhet! Så härligt när det kommer nya produkter, i synnerhet av de smaker som generellt kan utgöra ett hinder för personer att välja vego. Dessa smaker är favoriter för många, verkligen härligt att det nu finns vegoalternativ för dessa.

Förpackningar av fossilfri plast

Samtliga typer av bönbollar, lins- och kikärtschips har förpackningar med fossilfri plast gjord på tallolja. Förpackningen finns sedan förra året på OLWs potatischipssorter, några av de mest populära chipsen. De här nya påsarna är tredjepartscertifierade av ISCC och plasten har ett halverat klimatavtryck jämfört med de påsar av fossil plast.

En positiv utveckling gällande både utbud och förpackningar. Ser med spänning fram emot att få testa dessa nya smaker!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: