Whipped Shea Butter – Jasmine

En burk Sheabutter Jasmin med vita blommor vid sidan

Jasmin är för många en doft som framkallar vår- och sommarminnen. Med solen som visar sig alltmer denna tid på året lanseras nu lägligt något som kan förstärka dessa känslor – ett nytt butter med doft av jasmin.

Cosmopharma har sedan tidigare två stycken Whipped Shea Butter, krämiga fuktgivare som nu får en tillökning. Precis som de andra smören har denna produkt endast tre ingredienser, ekologiskt Shea Butter som ger och bevarar fukt, naturligt E-vitamin och en allergenfri och ftalatfri doftolja av jasmin. Den är helt ekologisk, naturlig och vegansk samt handgjord i Sverige.

Vinnande serie

Cosmopharma har satsat på att ställa om sin produktion till att bli närproducerad och mer cirkulär och har vunnit framgångar bland konsumenterna. De har tidigare tagit hem priset för Årets Bästa Hudvårdsserie 2020, nominerats till Årets Bästa Ekologiska Produkt 2021 och Årets Bästa Ekologiska Made in Scandinavia 2021 och precis nyligen har de även vunnit en Beauty Oscar för Årets Bästa Multiprodukt 2021.

Jag förstår att de här produkterna är uppskattade. Smöret är verkligen återfuktande och det är bra att de är så mångsidiga. De funkar fint att förutom smörja in sig med även använda till hår och hårbotten, som hårinpackning och som lokal extraboost vid särskilt torra partier.

Jag har haft glädjen att få ett prov av denna nya doft och har redan kunnat testa den och måste säga att jag fullständigt älskar doften. Jasmin är en lite speciell doft och jag kan tänka mig att somliga inte kan med den alls medan andra tycker den är fantastisk. En typisk vattendelare, men det är en gissning. Doften är inte alls stark vilket är bra, då hade det sannolikt blivit för mycket även för mig som gillar den. Först blev jag nästan lite besviken när jag doftade på den i burken att den var för svag, men efter att väl ha smörjt in mig med den kom doften fram mer, men bara så pass att det blev angenämt.

En öppnad burk Sheabutter med vita blommor vid sidan

Det sägs ju att en äter med ögonen och även om jag inte ska äta upp detta smör så blir känslan lite densamma, det ser så ljuvligt ut i sin burk att en skulle vilja ha det framme. Det vackra innehållet förstörs ju tyvärr efter att bara lite grann är taget ur burken men härligt är det ändå att få packa upp dessa vackra smör.

Det enda jag kan tänka mig att somliga kan tycka är lite knepigt med denna produkt är att det är lite hårt från början. En behöver massera upp det i händerna för att få det att bli mjukare och kunna smörjas in. Ger du den ytterligare lite tid blir det helt till en mjuk olja och ännu mer lättarbetat. Inte upplagt för stress alltså, vilket kanske kan vara bra att tvinga sig till – en liten lugn stund.

Lämna ett svar

%d