Blutsaft lanserar järntillskott för veganer och barn

Förpackningar till Blutsaft Vegan och Kids

Ett av Sveriges mest sålda järntillskott är Blutsaft men fram tills nu har detta varit något som veganer tvingats avstå. Men nu kommer två nya produkter, Blutsaft Vegan och Blutsaft Kids. 

Jag är nog långt ifrån ensam om att blivit rekommenderad att ta tillskott som Blutsaft vid något tillfälle. När jag varit gravid till exempel, och även mina barn har fått rådet för att boosta intaget av järn. Med dessa nyheter kan nu även veganer konsumera dem.

Båda produkterna som lanseras innehåller vitaminer och en lättabsorberad form av järn som bidrar till att minska trötthet och utmattning. Blutsaft är gjort på utvalda örter och fruktjuicer och ska hjälpa kroppen att upprätthålla balansen av järn och vitaminerna B1, B2, B6, B12 och C-vitamin. Till skillnad från originalet innehåller den ingen honung, är utan konserveringsmedel och alkoholfri.

–Veganer och vegetarianer är en ökande grupp i samhället och vi ser att här finns ett behov, för till exempel veganer kan det vara svårare att ta upp tillräckligt med järn från kosten, säger Lina Hellström, brand manager för Blutsaft i Sverige.

Barnvänlig smak av hallon

Den andra nyheten vänder sig till barn som får en helt egen Blutsaft med smak av hallon. Blutsaft Kids är ett kosttillskott med järn, B-vitamin och naturlig C-vitamin från acerola. 

De nya produkterna Kids och Vegan säljs på apotek och i hälsokostbutiker. Blutsaft Kids går även att köpa i Coop-butiker.

Blutsaft Kids förpackning

Självklart ska inte kosttillskott vara en ersättning för en varierad och innehållsrik kost. Men det är väldigt välkommet med en järnrik produkt som är vegansk, som sagt så passerar nog tillfällen i livet då vi alla kan behöva lite extra tillskott av olika anledningar.

Lämna ett svar

%d