Glass för dig med ilande tänder

En hand som håller en vinröd glasspinne

Att inte kunna njuta av glass på grund av ilande tänker är knappast roligt. Men nu har det lanserats en glass för alla er. En glass som inte är isande kall, utan till och med klarar sig i rumstemperatur i flera timmar.

Det är tack vare ett samarbete mellan glassmakare och tandkrämen Sensodyne som detta har blivit verklighet. En tredjedel av Sveriges befolkning undviker glass på grund av ilningar i tänderna. För alla dessa personer kan Coldish vara ett sätt att få njuta av glass ändå. Den här nya glassen smälter mycket långsammare än vanlig glass, och går därför att njuta av även när den är ljummen.

Över 200 timmars arbete och ett 40-tal misslyckade försök ligger bakom projektet för att ta fram glassen. Det var inte helt lätt att få ihop konsistensen och smakerna, men till slut så har denna innovation nu lanserats.

Glassen har en smak av jordgubb och blåbär, och är helt vegansk. Så hur smakar den? Mer som sorbet snarare än ”vanlig” glass, så förväntningarna bör snarare gifta ihop sig med en längtan efter sorbet. Den har en tydlig smak av bär, så smakerna kommer fram väl!

Kul med nya produkter som tänker in fler möjliga konsumenter. Inkluderande och mycket välkommet!

Lämna ett svar

%d