Krispiga nyheter i vegohyllan

Oumph!s mat och förpackning

Oumph! lanserar två nyheter att hugga in på i höstmörkret. Efter en succélansering i Storbritannien kommer en ny kebab till Sverige som får sällskap av den andra nyheten, Oumph! Crispy Buffalo bites, en mångsidig snackingprodukt.

Oumph! Döner Style Kebab hade tidigare under hösten en succélansering i Storbritannien. Den fick lovord som ”Your best product yet” och ”Game changer” så förväntningarna är minst sagt höga. Den är gjord på ärta, grillad och skuren från spett, precis som traditionell kebab.

Resultatet från ett konsumenttest med Tastelab korade den som den stora vinnaren i jämförelse med Sveriges just nu mest säljande växtbaserade kebab. Den slår närmaste konkurrent både på overall product liking och är den produkt som konsumenterna upplever smakar mest som riktig kebab. Med “riktig” får vi här anta att det menas animalisk, även om jag tycker vi ska jobba oss bort från sådana uttryck.

–Vi är superglada över det positiva mottagande Oumph! Döner Style Kebab har fått, med denna produkt tar vi växtbaserad kebab till en ny nivå. Att kebaben dessutom är ärtbaserad känns extra kul, då vi ser en större och större efterfrågan på nya proteinkällor, säger Henrik Åkerman, Global Brand Leader för Oumph!

Instämmer, verkligen välkommet med vegoprodukter från andra källor än soja. Ärtor är särskilt lockande då de kan odlas på våra breddgrader.

Oumph!s mat och förpackning

Ny snackingprodukt

Den andra nyheten är Oumph! Crispy Buffalo Bites som är saftiga bitar marinerade i en het, syrlig buffalosås och panerade i en krispig cornflakes-coating. Buffalo Bites leder enligt Oumph! tankarna till USA och wings-kulturen, och passar lika bra i TV-soffan som till en enkel, snabb och god middag.

Dessa två, enligt Oumph! helt unika produkter, kommer att finnas i den frysta vegohyllan. Oumph Crispy Buffalo Bites kommer i en förpackning på 280 g och finns tillgänglig på ICA, City Gross, Coop och Axfood. Oumph! Döner Style Kebab säljs i en 400 g-förpackning och finns på ICA, Coop och City Gross.

Ska bli spännande att testa. Oumph!s produkter brukar vara smakrika så förhoppningen är att dessa också faller väl ut.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: