Vego i världsreligionerna

Texten Vegoforum Vego i världsreligionerna mot en tecknad världskarta med religösa symboler

Snart är det dags för ett nytt Vegoforum. Den här gången kommer veganism och hållbarhet i de olika världsreligionerna att diskuteras. 

Den 13 november är det dags för detta webbinarium där fem stycken talare kommer att representera olika religioner. De medverkande är veganer eller vegetarianer och är intresserade av hållbarhetsfrågor. Talarna kommer att tala utifrån sina egna perspektiv, och mer allmänt om hur frågor om veganism/vegetarianism och hållbarhet passar in i deras religioner.

De inbjudna talarna är Dr. Philip J Sampson, forskarassistent vid The Oxford centre for animal ethics och konsulterande redaktör för the Journal of animal ethics (kristendom), Zehra Abbas, producent för Halalified (Islam), Marie Mandakini Spennare, vice ordförande i Hindu Forum of Europe (Hinduism), Bjørn Gunaketu Kjønstad, Triratna Buddhist Community (Buddhism) och Paula Grossman, judiska församlingen i Stockholm (judendom).

Samtliga talare kommer att ge varsin presentation och därefter kommer de att delta i ett panelsamtal tillsammans. Då kommer det även bli möjligt att ställa frågor till dem via chatten. Webbinariet kommer att hållas på engelska.

Som vanligt är det gratis att delta på webbinariet men du behöver anmäla dig vilket du gör här. Kan du inte delta live kommer du få chans att ta del av det efteråt via Svensk mat- och miljöinformations YouTube-kanal.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: