Stacky’s på Gröna lund

En bit baguette med grönsaker och Stacky’s protein

Så har Gröna Lund öppnat för säsongen! Efter år av pandemi och tystnad kan de nu öppna upp för konserter och låta oss ta del av ett utbud av musik under sommaren igen.

Med två år av uteblivna konserter blir sommaren 2022 något av en revansch då det kommer att hållas 50 konserter och 31 danskvällar. Så det kommer förhoppningsvis finnas något som passar alla smaker.

Nytt vegopotein på området

Så även gällande matutbudet som år efter år har blivit allt bättre ur vegosynpunkt. Nytt för i år är att Gröna lund kommer att erbjuda Stacky’s på två av sina matställen. Dels i Sam’s Deli, där det går att få den som ett växtbaserat protein i samtliga maträtter, samt i restaurang Fiesta där Stacky’s kommer att tillagas riven och stekt i tacokryddor och serveras på nachos.

För dig som inte är bekant med Stacky’s så är det en växtbaserad produkt gjord på svenska råvaror, helt utan tillsatser eller konserveringsmedel. Den görs på morot, havre, lök, svart böna, kikärtsmjöl, och en naturliga smaksättning.

Sam’s Deli, vars inspiration kommer från en matresa över Atlanten där fler än 30 olika mackor testades och utvärderades, öppnade förra året. Här kan en alltså hugga in på matiga och smakrika mackor eller sallader tillsammans med Stacky’s som vegovariant.

Fint med fler hållbara matalternativ på området som för övrigt kommer att jobba vidare med att hitta sätt att minska sitt klimatavtryck. En projektledare har anställts på Gröna lund som ska fokusera på dessa frågor så vi får hoppas att det kommer fler bra initiativ från området som gör det lätt att göra rätt när en är där och roar sig.

Lämna ett svar

%d