Testpilot på Pharbio Omega-3 Barn

Jag har blivit utvald att vara testpilot för produkten Pharbio Omega-3 Barn. Förväntningarna inför detta test var positiva, dock med blandade känslor då jag sällan och då motvilligt köper något djur – extremt motbjudande. Och just pga detta så äter även mina barn väldigt sällan fisk och två av barnen tar inte heller något annat tillskott för att få i sig omega så jag såg detta som ett bra komplement för dem. Jag kan ju inte tvinga dem att vara veg och de måste ju ändå få i sig de näringsämnen de behöver.

Intrycket när jag fick burken var bra, barnen blev nyfikna och gillade både burk och tabletter. Men sen var det stopp. De tyckte det var så vansinnigt äckligt att de spontant spottade ut, trots den utlovade jordgubbssmaken. Efter det har det varit omöjligt att få dem att ta någon ytterligare tablett.

Så där kom mitt slutomdöme redan nu: Tyvärr inte köpvärd för oss. Jordgubbssmak var det tydligen inte enligt mina barn, då hade inte kräkminen kommit när de började tugga.


Nu ger jag i stället bort burken till någon annan och hoppas att det går bättre för dem, rekommenderas till barn från 4 år. Någon som vill ha? Hör av er i så fall, jag har en full burk, sånär som på två tabletter. Och tilläggas bör att jag har världens i särklass fjompigaste barn vad det gäller mat/smaker… Så de är kanske inte riktigt så äckliga som de säger.


2 kommentarer på “Testpilot på Pharbio Omega-3 Barn

  1. Hej Anna,
    Du vet väl att Omega-3 kapslar med färdigsyntetiserade DHA och EPA (precis samma som i fisk) finns helt vegetabiliska? De har min dotter fått hela livet:)

    De går att köpa på t.ex. http://www.veganlife.se

    Mvh Lina

  2. Tack lina, jag har faktiskt inte koll på just dem. Vi kör på linfröolja här. Men ett par av barnen vill inte o det var till dem jag tänkte testa de här. Men då ska jag kolla in ditt tips istället, tack.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: