Enkelt fullkornsbröd, mjölkfritt

Jag är förtjust i lite grövre bröd. Har testat en del genom åren och det varierar onekligen hur mycket smak och hur saftiga de blir. Jag har testat mig fram som alla andra och det här tycker jag blir ett gott bröd som är snabbt och enkelt att göra. Använd mjölkfri yoghurt eller mjölk för mjölkfritt och veganskt bröd.

Ingredienser, 2 limpor
8 dl rågsikt
1 dl dinkelmjöl
1 dl rågkross
1 dl krossad bovete
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl lingonsylt
5 dl naturell yoghurt alternativt 5 dl (havre)mjölk + 2,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa två stycken brödformar. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan i lingonsylt, havregurt och sirap. Fördela degen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i en timma. Låt svalna på galler under duk.

Fullkornsbröd Vego Eco

En kommentar på “Enkelt fullkornsbröd, mjölkfritt

  1. Hej!
    Kanon gott bröd. Kanske lite mer salt och för oss räckte det med 55 minuter. Tack för receptet!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: