Lasagne med grönsaker, färs och tofu

En matig och mättande lasagne tack vare både grönsaker och färs. Inspirerad av ett recept i DN som modifierats för att få en god, vegansk variant. Resultatet har blivit en återkommande favoriträtt. 

Ingredienser, 6 port:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
400 g sojafärs
olja till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk chiliflakes
3 msk tomatpuré
2 paket krossade tomater
1 msk timjan
lasagneplattor
1 paket tofu naturell
riven ost
2 ½ dl matlagningsgrädde iMat

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och tärna aubergine, squash och paprika. Stek färsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflakes i olja i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, aubergine, squash och paprika och låt fräsa ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Häll i tomatkross och färs i grönsaksfräset. Låt koka under lock ca 15 minuter. Tillsätt timjan när ca 5 minuter återstår.

Varva sås, lasagneplattor och smulad tofu i en smord ugnssäker form. Strö över ost och häll över grädden. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.

Lasagne vegan grönsaker, färs och tofu
Tänk på att kontrollera ingredienserna i lasagneplattorna och använda växtbaserad mjölk och ost för att få en vegansk lasagne utan ägg och mjölk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: