En matig och mättande lasagne tack vare både grönsaker och färs. Inspirerad av ett recept i DN som modifierats för att få en god, vegansk variant. Resultatet har blivit en återkommande favoriträtt.
Ingredienser, 6 port:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
400 g sojafärs
olja till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk chiliflakes
3 msk tomatpuré
2 paket krossade tomater
1 msk timjan
lasagneplattor
1 paket tofu naturell
riven ost
2 ½ dl matlagningsgrädde iMat
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och tärna aubergine, squash och paprika. Stek färsen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflakes i olja i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, aubergine, squash och paprika och låt fräsa ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Häll i tomatkross och färs i grönsaksfräset. Låt koka under lock ca 15 minuter. Tillsätt timjan när ca 5 minuter återstår.
Varva sås, lasagneplattor och smulad tofu i en smord ugnssäker form. Strö över ost och häll över grädden. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 30 minuter.
Pingback: Veckomeny 7 augusti | Vego Eco
Pingback: 100 veganska recept som svarar på frågan vad veganer äter i alfabetisk ordning - Helen Alfvegren
Pingback: Veckomeny 15 oktober | Vego Eco