Våga be om doggybag

DN skriver idag om att folk tycker att det är pinsamt att be om doggybag när de är på restaurang. Det är Konsumentföreningen som har gjort en undersökning där detta kommit fram. Själv så lider jag knappast av problemet då jag snarare tycker att portionerna oftast är små och därför inte lämnar mat, men jag har vänner som gör det när man går ut och äter. Tycker självklart att det är hemskt att så mycket mat slängs och hoppas att Konsumentföreningens kampanj Släng inte maten gör att detta matsvinn nu kan minska. Så alla ni som inte orkar äta upp, fråga efter doggybag när du går ut och äter.


Konsumentföreningen har tagit fram en video med Dogge för att belysa detta med att folk tycker att det är pinsamt:


Tyvärr tycker jag den är mer pinsam än frågan i sig. Men det är jag kanske ensam om.
På kampanjsiten kan man även ladda ner en guide där det finns tips om hållbarhet, storlekstabeller och en del annat man kan ha nytta av.


Det man kan undra är varför man nödvändigtvis ska kalla det doggybag? Är det ett så vedertaget uttryck i Sverige? Det kan jag dock leva med, engelska eller svenska känns oviktigt i sammanhanget. Hoppas istället att detta kommer att ge resultat.


2 kommentarer på “Våga be om doggybag

  1. Pingback: Sluta slänga – gör en pizza enligt pizzamodellen | Vego Eco

  2. Pingback: Snälla, sluta slänga | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: