American Pancakes, äggfria – vegan

Så till dagens bekännelse. Jag har aldrig gjort American Pancakes tidigare. Jag har heller aldrig ätit några. Men så beställde min underbara son det till lunch imorgon så då var det bara att se till att göra några. 

Googlade för att hitta något bra recept men trots äggfri sökning så kom bara ägg-recept upp. Frågade då matproffsen Björn Vegankrubb och Cecilia flickan & kakorna om råd men de hade faktiskt inte något på lager, så jag kanske inte är helt ensam om att inte äta denna rätt så ofta. Gick dock in på Vegania vilket jag kanske kunde räknat ut från början skulle ha ett recept. Så just nu står jag och steker enligt receptet där. Har provsmakat en med agave och tycker den var god. Men som sagt, eftersom jag aldrig ätit några tidigare så vet jag ju inte om jag lyckats bra eller inte, då jag inte har något att jämföra med.

American pancakes vegan

Funkade inte att länka till just den receptsidan, men du hittar det genom att klicka på recept och sen på Dessert & godis, där hittar du massa gott. Bland annat detta alltså (men jag gör på havremjölk):

Recept (från Vegania)

Amerikanska pannkakor, tjocka, fluffiga pannkakor att servera med lönnsirap eller färsk frukt.

2 ½ dl vetemjöl
1 msk socker
1 msk bakpulver
1 nypa salt
2 ½ dl sojamjölk
2 msk olja

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Häll i sojamjölk och olja och vispa ihop till en slät smet. Värm upp en stekpanna, olja lätt och häll i knappt 1 dl av smeten. När du ser bubblor på ytan på pannkakan, efter ca 2 min, vänd med en stekspade. Grädda andra sidan till fin färg.

Lämna ett svar

%d