Gurk- och potatissoppa

En god och mättande soppa som brukar gå hem hos alla, oavsett ålder eller matinriktning. Jag skrev av receptet för massor av år sen från nån tidning och anpassade lite till oss. En klassiker!

Ingredienser:
8 potatisar
3 purjolökar
2 gurkor
8-10 dl vatten
4 buljongtärningar
5 dl vatten
2,5 dl iMat (eller annan grädde)
paprikapulver
 
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon grovt, även det gröna (dumt att slänga och soppan får jättefin färg!). Dela grovt 1,5 gurka. Koka detta i vattnet tillsammans med buljongtärningarna i ca 10 minuter. Kör i mixer, häll tillbaka i kastrullen.
Fyll på med vatten och grädde och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva den kvarvarande halvan av gurkan fint.
 
Servera soppan tillsammans med skivade gurkan och paprikapulver och gärna nybakat bröd, t.ex. dinkelbröd.Gurk- & potatissoppa Vego Eco

6 kommentarer på “Gurk- och potatissoppa

  1. Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 27 november | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 28 januari | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 12 oktober | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 4 oktober | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 26 september | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa