Gurk- och potatissoppa

En god och mättande soppa som brukar gå hem hos alla, oavsett ålder eller matinriktning. Jag skrev av receptet för massor av år sen från nån tidning och anpassade lite till oss. En klassiker!

Ingredienser:
8 potatisar
3 purjolökar
2 gurkor
8-10 dl vatten
4 buljongtärningar
5 dl vatten
2,5 dl iMat (eller annan grädde)
paprikapulver
 
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon grovt, även det gröna (dumt att slänga och soppan får jättefin färg!). Dela grovt 1,5 gurka. Koka detta i vattnet tillsammans med buljongtärningarna i ca 10 minuter. Kör i mixer, häll tillbaka i kastrullen.
Fyll på med vatten och grädde och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva den kvarvarande halvan av gurkan fint.
 
Servera soppan tillsammans med skivade gurkan och paprikapulver och gärna nybakat bröd, t.ex. dinkelbröd.Gurk- & potatissoppa Vego Eco

One Comment on “Gurk- och potatissoppa

  1. Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: