Enkelt och luftigt dinkelbröd

Ingredienser, 2 bröd

 
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt (det dubbla för den som vill, jag håller nere avsiktligt ffa för minstingens skull)
2 msk agave
ca 1 kg dinkelmjöl
 
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan salt, agave och mjöl. Kör i maskin i ca 5 minuter, låt sedan jäsa i 30 minuter.
Häll ut degen på mjölat bord och forma till fina limpor. Snitta och låt jäsa i 20 minuter.
Grädda brödet i 225°C i 10 minuter. Sänk sedan till 175°C och grädda i ytterligare 30 minuter.

Annonser

2 Comments on “Enkelt och luftigt dinkelbröd

  1. Pingback: Gurk- och potatissoppa | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: