En mild och enkel soppa, både vad gäller smak och tillagning. Välj vegetabilisk grädde för vegansk soppa.
Ingredienser:
1 stor gul lök
olja till stekning
1,5 gurkor
4 + 3 dl vatten
1 buljongtärning
3 avokado
2,5 dl iMat (eller annan grädde)
2 tsk körvel
salt och peppar
chiliflakes eller tabasco till servering
Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Skiva gurkan grovt och lägg i den, 4 dl vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda några minuter. Skiva under tiden avokadon.
Mixa soppan slät i mixer tillsammans med avokadobitarna. Häll tillbaka och tillsätt vatten, grädde och kryddor. Koka upp soppan, servera med några skivor avokado, gurka och något kryddstarkt, tex tabasco.

Grundreceptet till den här soppan hittade jag faktiskt hos Arla (jo, jag kollar recept hos dem, byter bara ut mjölkprodukterna till mjölkfria alternativ). Gillade kombinationen av avokado och körvel och gjorde därför en egen vegetarisk variant.
Vego Eco
Avokadosoppa är underbart gott. Jag letar alltid fler sätt att smyga i mig avokado, så jag får testa det här också vid tillfälle 🙂 Vackert!
GillaGilla
Ja, visst är avokado toppen! Tröttnar man aldrig på. 🙂
GillaGilla
Hur många portioner är det här? Vi är 4 grabbar som gärna äter två portioner och jag tänkte laga så att det räcker till lunch till imorgon också!
GillaGilla
Hej,
Då skulle jag köra på dubbel sats! 🙂 Hoppas ni blir nöjda.
GillaGilla
Supergod! Trodde jag inte när jag läste receptet. Gurka..
GillaGilla
Ha ha, men så bra att den var god ändå Bella. Kul, tack för att du delar med dig. 🙂
GillaGilla
Pingback: Veckomeny 7 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 december | Vego Eco