Test med tunnbröd

Idag gav jag mig i kast med att testa att göra tunnbröd. Trots att jag bakar så väldigt mycket bröd så har jag faktiskt aldrig gjort det. Men vart börjar man? Jag googlade, jämförde några toppresultat och ingredienserna var ungefär desamma, så jag tänkte att det kvittar säkert denna första gång. Ska se om jag klarar av det alls till att börja med.


Jag följde det här receptet från Ica men bytte förstås till mjölkfria alternativ. Använde dock mer mjöl än vad som står där. Jag tog 10 dl till degen redan när jag gjorde den och använde sedan en del även när jag bakade ut dem.

Det som kan sägas är att med min (normalstora) stekpanna så bör man göra några fler än 20 som de anger då de blir alldeles för stora/tjocka annars. Kavlade dem rejält tunna, men kan nog vara ännu lite tunnare om man ger sig den på det. Det som var väldigt märkligt är att en del av dem blev hårda när de svalnat. Konstigt i och med att jag hade samma värme och stekte dem lika länge. Vet inte vad jag gjort för fel. Något proffs där ute som kan komma med lite tips?
De blev hur som helst väldigt goda (trots sin hårdhet), så smaken var det inget fel på. Däremot är detta inte direkt förstahandsvalet för en småbarnsförälder… Jag brukar ju förespråka bröd man inte blir fast vid, just för att kunna vara med barnen, t.ex. det här som är en gammal favorit.

Well, med tanke på hur goda de blev så är jag rätt säker på att jag kommer att försöka igen. Men som sagt, då hoppas jag på att alla bröd blir mjuka. Tips mottages tacksamt.

En kommentar på “Test med tunnbröd

  1. Pingback: Knäckebröd med kummin | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: