Att ätas eller älskas?

Via Djurens Rätts Peter Nilsson fick jag info om kampanjen BeVeg. De har gjort en fin kampanj där de ställer frågan ”Varför äta en men älska en annan?”


Det är just av den anledningen jag blev veg en gång i tiden. Jag förstår inte riktigt skillnaden mellan att äta en apa, hund, ko, orm, kräfta, katt, gris etc etc. När jag svarat just det när jag fått frågan så har frågeställaren inte riktigt haft någon kommentar. För det är ju egentligen ingen skillnad, däremot har de flesta en kulturell bakgrund som skiljer sig åt. Det är olika i olika delar av världen vad som är ”ok” att äta eller inte äta. Jag ser som sagt inte skillnaden, vill helt enkelt inte äta djur.

Den här lilla filmen de har gjort kan tyckas vara lite väl snäll, den visar förvisso hur trångt och hemskt djuren har det men inte så vidriga bilder som ibland kablas ut. Men jag tror att det kan vara bra. Många kör strutsvarianten och vill/orkar inte se hela sanningen när den är för hemsk. Att då ta det ur detta perspektiv där man gör en kombination av söta bilder med den öppna frågan om skillnaden dem emellan i kombination med industribilder funkar kanske bättre. Dessutom ger de även info till de som vill bli, eller försöka bli, vegetarianer/veganer. De tipsar om vad man kan äta och om kokböcker.

Hoppas att detta kan inspirera några att gå över till vegmat. Helt eller delvis. Ju fler som gör det och ju oftare de gör det, desto bättre. Att det dessutom är en enorm vinst för miljön att äta veg gör det ju knappast sämre!

En kommentar på “Att ätas eller älskas?

  1. Pingback: Vilka djur är ok att äta? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: