Choklad choklad

Idag har vi varit och firat min pappa som fyller år. Redan i veckan började dragkampen mellan barnen om vilken kaka eller tårta vi skulle ta med oss. Alla var snabbt eniga om choklad, vilket onekligen är en klassiker, frågan var vilken sort.

Kladdkaka, kladdkaka med glasyr, kladdkaka med grädde, chokladkaka med glasyr, chokladtårta med grädde… Ja, det kan ju fortsätta länge det där. En klassiker som kan varieras i det oändliga.

Min favorit har länge varit kladdkaka med glasyr, och efter omröstning så blev det nästan det idag. Det blev chokladkaka, ungefär samma sak men inte så kladdig alltså, med glasyr. Jag brukar göra en enkel glasyr där jag smälter smör och choklad och sedan brer på kakan. Men nu testade jag en ny variant jag hittade i boken Tårtor och cheesecakes utan ägg och mjölk där man gör glasyren på en blandning av grädde, sirap och choklad.

Om det blev gott? Jodå! Underbart! Helt klart en mycket lyxigare variant än den jag brukar göra. Och det kan man väl få unna sig på en födelsedag? Ett av barnen hade nog helst velat ha en liten skål med bara glasyren om han fått välja…

 

3 kommentarer på “Choklad choklad

  1. Pingback: Personlig kladdkaka | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: