Brev och pyssel på Postmuseum

Igår var vi på Postmuseet och pysslade och skrev. Var verkligen toppen, alla barn hade jättetrevligt. De deltog i Frimärksjakten där man runtom i museet skulle leta reda på gömda brev och räkna frimärken. I utställningen Hej skrev de stora barnen på skrivmaskin, något de inte kommit i kontakt med tidigare. Dottern skrev flera brev, varav ett med den sköna meningen att ”det går inte att delita på den här” som förklaring till ett stavfel. De yngre satsade mer på att göra egna vykort och testa att skriva på ”svarta tavlan”.

Man kunde lära sig om historiken och även läsa andras brev. Tex i dessa stora, fina kuvert där det fanns brev från bl.a. Caroline af Ugglas, Alfons och Fredrik Reinfeldt (där kan även den uppmärksamme se ett av breven i Frimärksjakten).
Yngsta dottern kan ännu bara fyra bokstäver men blev väldigt glad när hon direkt såg att det var ett K som fanns vid ett av borden. Stoltheten hos barn när de kan saker är så underbar att se!

Vid lunch var det barnteatern ”Valdemar från Posten”, en enmansshow som barnen gillade skarpt. ”Tack vare” honom fick jag imorse höra sång om mask innan frukost. Det var sång och saga på ett entusiasmerande sätt och barnen hängde med glatt hela tiden, kul.
 
Avslutningsvis blev det en del pyssel och vykortsskapande i Lilla Posten där de skulle kunnat sitta kvar än om de bara fick. De är extremt pyssliga av sig mina barn.
 

Lugnt och trevligt museum, något alla uppskattade. Rekommenderas.
Annonser

One Comment on “Brev och pyssel på Postmuseum

  1. Pingback: Äggjakt i Vikingarnas spår | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: