Nattjäst surdegsbröd

Ett bröd med väldigt god smak som jag har bakat flera gånger nu är ett nattjäst surdegsbröd.

Receptet har jag hittat hos Matgeek och när jag läste det så lät det väldigt enkelt, vilket det också är. Däremot så noterade jag inte hur lång jästid det var. Så den första gången fick jag göra en variant, annars hade jag fått gå och lägga mig vid 03-tiden på natten vilket inte var så lockande. Så det jäste något mindre de två sista jäsningarna innan sovdags. Å andra sidan hade jag inte mer än drygt 450 g vetemjöl special hemma utan tog Monitoba Cream som resterande del, det kanske hjälpte lite för det blev gott och bra ändå.

När jag har bakat det efterföljande gånger så har jag följt receptet helt förutom att jag inte har några jäskorgar att jäsa i utan använder brödformar vilket gör att det inte blir lika stort och håligt.
Mängden surdeg ska enligt receptet vara ”lite”. Jag vet inte riktigt vad som avses med det, men jag har varje gång tagit 50 gram och jag är jättenöjd med resultatet. Rekommenderas!

2 Comments on “Nattjäst surdegsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: