Nattjäst surdegsbröd

Ett bröd med väldigt god smak som jag har bakat flera gånger nu är ett nattjäst surdegsbröd.

Receptet har jag hittat hos Matgeek och när jag läste det så lät det väldigt enkelt, vilket det också är. Däremot så noterade jag inte hur lång jästid det var. Så den första gången fick jag göra en variant, annars hade jag fått gå och lägga mig vid 03-tiden på natten vilket inte var så lockande. Så det jäste något mindre de två sista jäsningarna innan sovdags. Å andra sidan hade jag inte mer än drygt 450 g vetemjöl special hemma utan tog Monitoba Cream som resterande del, det kanske hjälpte lite för det blev gott och bra ändå.

När jag har bakat det efterföljande gånger så har jag följt receptet helt förutom att jag inte har några jäskorgar att jäsa i utan använder brödformar vilket gör att det inte blir lika stort och håligt.
Mängden surdeg ska enligt receptet vara ”lite”. Jag vet inte riktigt vad som avses med det, men jag har varje gång tagit 50 gram och jag är jättenöjd med resultatet. Rekommenderas!

2 kommentarer på “Nattjäst surdegsbröd

  1. Kul att se att du testat receptet! Ledsen att jag definierade 'lite' en aning dåligt – 50 gram låter utmärkt tycker jag 🙂

  2. Var inte det! Receptet är ju jättebra! Men lite olikt dig kanske? 🙂

Lämna ett svar

%d