Harry Potter, Mugglarportalen och Medelhavsmuseet

Igår arrangerades en Harry Potter-träff på Medelhavsmuseet. Jag trodde jag skulle gå dit i slips men den la dottern beslag på ögonblickligen. Inte helt otippat kanske. Hon – Ginny – gjorde sig i ordning i traditionella Hogwarts-kläder och brorsan Ron i mer privata kläder. Själv fick jag lite Hogwartskänsla tack vare Gryffindorhalsduk som jag fick låna av dottern. Nördigt värre, eller hur?! 🙂

Det blev långt köande innan man kom in men hur roligt som helst att se den totala glädje som lyste i ögonen på barnen. De fick träffa Prefekter från Mugglarportalen, bara en sån sak! Färglada drinkar och Bertie Bott’s bönor följdes av frågesport och trolleriunderhållning av Professor Moonlight.
Avslutningen med wizardrock var galet underhållande. För att inte tala om publiken, helt otroligt vad de tyckte att det var bra! Och tjejerna jag hade med mig – Ginny och Hermione – fortsatte att sjunga låtarna hela vägen hem också. Till tunnelbaneresenärernas förtjusning?

Den här skulle väl vara trevligare förvaringslåda än traditionella tråkiga enfärgade?

 
Det var inte så lätt att ta bra bilder i det dunkla ljuset med min mobilkamera, i synnerhet inte med en sexåring på axlarna stor del av tiden. För den nyfikne kan man se fler och mycket bättre foton hos Skugge & Co som arrangerade det hela. Tack!
 
Detta var Sveriges största Potter-event någonsin, inte illa. Och där var vi, tre stycken ur familjen Weasley. 🙂 ”Hej då Weasley’s!” var det några som ropade efter oss när vi gick. Som Draco brukar säga; det syns ju vilken familj vi tillhör.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: