Rädda mannen

Det är vad Naturskyddsföreningen uppmanar oss till. Om det inte vore för att jag sett Underkastelsen skulle jag undra om de skämtade…

I den här helt otroligt sevärda och hemska – men alltså hemskt bra – dokumentären får man veta väldigt mycket om de kemikalier som finns runt omkring oss, i miljön men också i vårt blod. Även den som är tämligen intresserad och påläst tror jag får sig en ögonöppnare.

Jag såg filmen på babybio, ammade min lilla under tiden och får samtidigt höra att dessa vidriga kemikalier följer med bröstmjölken till barnet. Vid mätningar så har halterna i kvinnan varit lägre efter amning än innan. Man ”renar” sig alltså lite grann genom att amma. Men jag tror knappast att det kan finnas en enda mamma som tycker att den ”reningen” känns bra eftersom det är på bekostnad av barnet. Vem vill föra över gifter till sitt barn? Där satt jag alltså, med mitt lilla mirakel i famnen och grät när jag tittade på filmen.
Med de orden kanske ni inte blir så sugna på att se filmen, men gör det! Vill du kunna göra tillvaron bättre för dina barn – eller dig själv för den delen – så se den, lär och försök att arbeta åt rätt håll.
Så tillbaka till mannen då, vad har dessa saker med varandra att göra? Jo, en av de saker som tydligt kom fram i filmen och som jag alltså drog paralleller till direkt är att denna cocktail av kemikalier vi ständigt får i oss är särskilt allvarlig för pojkar då de orsakar testikelcancer, missbildade könsorgan och minskad spermieproduktion. Kanske inte det man önskar sig sina söner precis.
Här kan du läsa om kampanjen. Och se till att se filmen om du inte gjort det! Hyr eller köp den, finns just nu på kampanj på Discshop.

3 kommentarer på “Rädda mannen

  1. Pingback: Slipp bekämpningsmedel med eko | Vego Eco

  2. Pingback: En cocktail till barnen | Vego Eco

  3. Pingback: Hårdare tag mot kemikalier | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: