Bryggartäppan i Fogelströms anda

När jag läste om den nya lekplatsen som byggts med Per-Anders Fogelströms böcker som förlaga blev jag jätteglad. Det lät verkligen som en underbar idé att bygga en park med inspiration om hur det var förr. Precis som Epstein efter invigningen skrev att det är genialt att bygga en lekplats som minner om det gamla söder och jag är förtjust i idén att förena lek med lärande. Tanken att barn ska få insyn i hur det var förr lockade verkligen och barnen var så sugna på att gå dit.

 
Parken var jättefin, supergulligt byggt med liten smedja, Barnängens fabrik och lilla huset som Henning och Lotten bodde i. Dessa detaljer är förstås inget som de små barnen vet något om utan blir väl mer en kul krydda för alla vuxna som tycker om böckerna om det forna Stockholm.
 

Fin var parken som sagt, men tyvärr var den inte någon höjdare enligt barnen. Allt var lite väl litet, kul för de riktigt små barnen, men de hade nog haft roligt även om det varit någon storlek större. Det efterlystes också fler ”lösa” saker. Det fanns några verktyg i smedjan och även bredvid där man kunde mura men de ville ha fler möjligheter att leva sig in i miljön. Barn med idétorka kan tyckas men jag måste försvara dem här. I dessa gulliga små hus så kunde det vara roligt med lite lös rekvisita. Jag vet inte om det inte fanns pga stöldrisk eller om det är just det som hänt, att det har funnits mer.

Kul idé och härligt med en park som inte bara består av röda och blå platssaker som annars verkar poppa ut här och där. Men målgrupp nog de riktigt små, upp till ca fyra år är nog de som har roligast här. Helt klart värt ett besök, men håller inte för någon längre vistelse utan blir ett stopp på vägen till eller från något annat.

En kommentar på “Bryggartäppan i Fogelströms anda

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: