Makaronisallad med kidneybönor och tofu

Skäll med sallad, till höger två mindre skålar med cashewnötter och flingsalt

Enkel och god sallad för lata sommardagar!

Ingredienser, 6 pers

5 dl makaroner (eller annan pasta, just makaroner är barnens favorit här hemma)
olivolja
balsamico
salt och svartpeppar
1 knippe plocksallad
1 förpackning kidneybönor
1 ask coctailtomater
1 grön paprika
3 st avokado
ca 300 g marinerad tofu
olja till stekning
cashewnötter
färsk basilika
flingsalt

Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Häll på olja, balsamico och kryddor efter smak.
Skölj bönor och sallad och låt rinna av. Skölj och dela tomaterna, skär paprikan i mindre bitar. Kärna ur och skiva avokado. Blanda allt detta i en skål tillsammans med makaronerna.
Tärna tofun och stek i olja och lägg detta på salladen när den svalnat något.

Servera salladen med cashewnötter, färsk basilika, flingsalt och ett gott bröd.

Skäll med sallad, till höger två mindre skålar med cashewnötter och flingsalt

3 kommentarer på “Makaronisallad med kidneybönor och tofu

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 28 augusti | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: