En överraskning vid grillen

Trots väderrapporter som hotade om regn så gav vi oss ut på en båt- och badtur idag. Rapporterna har ju stämt sådär, och vad sjutton, lite regn är ju faktiskt inte hela världen.

Är vi på utflykt brukar lunchen bestå av någon form av sallad eller vår favorit pannkaka, men i båten där vi har tillgång till grill så är ju det förstås att föredra att grilla något gott. Inget märkvärdigt med det om det inte vore för att jag helt plötsligt fick vara med om en ny upplevelse.

Lite bakgrund: jag är familjens soptunna. Jag gillar inte att slänga mat, helt förbjudet enligt mig. Så antingen sparas det till matlåda eller om det är för lite för det så brukar det sluta med att jag skrapar faten. Och idag var det den minsta som inte orkade sin korv och trots att jag inte alls äter korv så tänkte jag att jag testar, vill ju inte slänga och ingen annan orkade mer.

Jag får nästan kväljningar av korv, det är en produkt som är så enormt starkt förankrad med djur att jag har svårt för den. Men döm om min förvåning när jag faktiskt tyckte att det smakade riktigt gott. En trevlig överraskning, korv är ju så himla enkelt att ha med sig när man grillar. Nu kanske jag också kan delta i detta framöver.

Den korv vi åt idag var en från Astrid och Aporna som heter Mild Chörizo. Jag kommer nu att sondera korvterrängen för att se vad mer det kan finnas som kan tänkas vara gott. En hjälp på vägen kommer att bli Gaashud som jag vet har gjort en himla massa tester men som jag hoppat över att läsa då jag som sagt inte riktigt har klarat av korv som matformat. Men nu så kanske, vi får se hur detta kommer att utvecklas, intressant.

Och hur gick det med vädret då? Jodå, vi hade soligt och fint större delen av dagen. När åskan började höras lite väl mycket så packade vi ihop och åkte hem. Hamnade mitt i ett skyfall, men med kapellet uppe så är det ju faktiskt rätt så mysigt.

4 kommentarer på “En överraskning vid grillen

  1. Ja, korv är ju så smidigt i alla former. Min favorit har blivit hälsans köks soya wienerkorv. Tom minstingen i familjen gillar den. Inte vegansk dock. /ha en skön sommar. Ska bli spännande att se vad du kommer fram till om korven fortsätter att vara ett alternativ! / Annika

  2. Ja, vi får se hur det går framöver. Det finns säkert många goda, för mig har det varit det psykologiska med formatet helt enkelt. Skönt om det börjar ge med sig. 🙂

  3. Pingback: Vegetarisk skinka | Vego Eco

  4. Pingback: Vegansk Quorn | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: