Indisk mangogryta

En väldigt god och mättande gryta med vackra färger. 

Ingredienser, ca 4 – 6 pers
2 förpackningar chi chi (eller annat alternativ, t.ex. tzay el.dyl.)
olja att steka i
1 klyfta vitlök
1 tsk hackad ingefära
3 msk tomatpuré
lite garam nasala efter smak
ca 1 krm chilipulver
1 buljongtärning
2,5 dl havregrädde
2 dl havregurt
1 burk svarta bönor
150 g frusen mango 

Fräs chi chi några minuter i olja tills de är klara. Finhacka vitlöken och ingefäran. Fräs vitlök, ingefära, tomatpuré och kryddor i olja i en gryta. Smula över buljongtärningen, tillsätt chi chi och häll på grädde och havregurt. Låt puttra några minuter. Skölj bönorna och rör ner dem och mangon. Smaka av om du behöver krydda ytterligare. Servera med ris.

Den här rätten är glädjande nog en av barnens favoriter, härligt när det är annat än pasta som hamnar på favoritlistan.
Inspirationen till receptet har jag ursprungligen hittat hos Kung Markatta som jag har anpassat lite.

15 kommentarer på “Indisk mangogryta

  1. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 4 juni | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 24 september | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 22 oktober | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 28 januari | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 25 januari | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 1 mars | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 19 april | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco

  13. Pingback: Veckomeny 29 augusti | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: