Ingredienser, ca 4 – 6 pers
2 förpackningar chi chi (eller annat alternativ, t.ex. tzay el.dyl.)
olja att steka i
1 klyfta vitlök
1 tsk hackad ingefära
3 msk tomatpuré
lite garam nasala efter smak
ca 1 krm chilipulver
1 buljongtärning
2,5 dl havregrädde
2 dl havregurt
1 burk svarta bönor
150 g frusen mango
Fräs chi chi några minuter i olja tills de är klara. Finhacka vitlöken och ingefäran. Fräs vitlök, ingefära, tomatpuré och kryddor i olja i en gryta. Smula över buljongtärningen, tillsätt chi chi och häll på grädde och havregurt. Låt puttra några minuter. Skölj bönorna och rör ner dem och mangon. Smaka av om du behöver krydda ytterligare. Servera med ris.
Vilket spännande recept! Så härligt med många veggorecept 🙂
Ja, en favorit här som sagt. 🙂
Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 24 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 22 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 28 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 25 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 19 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 29 augusti | Vego Eco