Lättlagade rätter är väl härligt att ha till hands i veckorna med ont om tid för att gå och handla? Här är en som kräver minimalt av dig och med ingredienser man ofta har hemma i skåpen. Har varit våra barns favorit många år – trots att den innehåller broccoli.
Ingredienser, 4 – 6 pers
500 g pasta
350 g broccoli, fryst eller färsk
1 gul lök
smör eller olja att steka i
3,5 dl matlagningsgrädde (t.ex iMat)
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
300 g marinerad tofu
ca 25 svarta oliver
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela broccolin i mindre delar och låt koka med några minuter på slutet. Skala och hacka löken. Fräs den i smör eller olja i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt grädde, smula i buljongtärningen och krydda. Låt koka några minuter. Tärna tofun och stek den så att den får en fin yta. Halvera ev oliverna.
Häll såsen över pastan och blanda i oliver och tofu.
Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 15 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 augusti | Vego Eco
Tack för receptet! God vardagsmat!
Vad kul att du gillar! 🙂
Pingback: Veckomeny 25 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 12 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 september | Vego Eco