Mat och hälsa

Ett glas med mjölk

Detta ämne är ju något många går igång på. Alla dessa olika dieter, rön hit och dit, gör si gör så… Jag har aldrig brytt mig om att ge mig in i det. 

Nej, ni behöver inte oroa er. Jag tänker inte ge mig in i nån debatt kring någon diets vara eller icke vara nu heller. Dels för att jag inte bryr mig, tycker dessa dieter är rätt fåniga om jag ska vara ärlig, viktnedgång och hälsa handlar om mycket mer än så. Vad jag dock måste få sagt, som jag tänkt så himla mycket på genom åren är detta med animalier och hälsa. Nu går kanske somliga i taket och hävdar att det är en viss diet, men med dieter menar jag alla olika sorters LCHF, Atkins med flera. Vad jag vill komma till är att jag otaliga gånger hört folk som dessvärre blivit sjuka och DÅ har blivit rekommenderade eller själva upptäckt att de mår bättre av att utesluta djur och/eller mjölkprodukter ur sin kost.

I Tara var det en liten artikel om att man får lugnare mage och mår bättre om man utesluter mjölk. Och så är det för de flesta. Även om man inte är direkt allergisk så reagerar väldigt många mer eller mindre på mjölkprotein.

Så, min tro är ju att vi helt enkelt inte är gjorda för att dricka (andra däggdjurs) mjölk. Det är därför som vi inte mår så bra av det. Enkelt! Håller ni inte med? Om ni tänker efter, hur ofta har ni inte hört folk som uteslutit till exempel kött eller mjölk när de fått problem med magen eller blivit sjuka på andra sätt? Jag tycker det hörs ständigt. Varför inte bara sluta innan man blir sjuk?

En kommentar på “Mat och hälsa

  1. Pingback: Att vara snäll mot sin kropp | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: