Chokladbakverk i mängder

Chokladbakverk

Den sjätte boken om bakverk utan ägg och mjölk av Karolina Tegelaar handlar om Chokladbakverk. Boken innehåller allt du kan önska inom området, vad sägs t.ex. om olika sorters chokladtårtor, brownies, glass, muffins och bröd? Men bäst av allt: kladdkaka. 

Foto: Kakboken, Karolina Tegelaar

Jag har experimenterat en del genom åren och har gjort både mer och mindre lyckade kladdkakor, men här har Karolina lyckats perfekt. Lyckan är total, kladdkaka med grädde är nog bland det bästa som finns i bakväg. Nåja, gräddfantast som jag är tycker jag det mesta med grädde är gott, men kladdkaka är en riktig klassiker som är svår att tröttna på. Receptet i denna bok kommer helt klart bli min nya följeslagare. 

Foto: Kakboken, Karolina Tegelaar

En ny sak jag testat är hasselnötsspread. Det är hur enkelt som helst att göra och farligt gott. Trevligt med nya bekantskaper. 

Rekommenderar alla att skaffa sig ett eget exemplar av denna förträffliga bok. Oavsett om man är vegetarian eller inte så är det väl underbart att kunna baka så mycket gott utan animalier? Alla vinner på det! Boken finns att köpa här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: