Green Smoothie

Den här smoothien blev jag bjuden på när jag var på ett frukostseminarium förra veckan. När jag fick höra vilka ingredienser det var blev jag ärligt talat lite överraskad över hur god den var. Mina barn är inte helt förtjusta, men jag har druckit den nästan varje kväll sedan dess. Den är mättande och det sug jag ofta känner efter något extra på kvällen är som bortblåst. 

De använde rismjölk i den och det har jag också gjort. Tror inte att det spelar så stor roll vilken sort man använder, men det är trevligt att växla lite. Jag använder nästan uteslutande havremjölk annars. 


Recept, 2 glas
2,5 dl rismjölk 
ca 1 dl fryst spenat (ca 60 gram)
ca 1 dl frusen mango (ca 60 gram)
1 stjälk selleri 
1 banan
ingefära, ca 1 tsk stor bit
lime

Häll upp mjölken i mixern och lägg i spenat och mango. Dela sellerin i bitar och lägg i dem och bananen. Dela ingefäran och pressa ner lite lime, ca 1,5 tsk. Jag har tagit ungefär denna mängd ingefära och lime, testa själv hur starkt du vill ha det. Mixa en stund så att spenat och selleri blir ordentligt fördelat. Häll upp och njut! Mer vitaminer än så här i en så pass välsmakande form är nog svår att uppnå. 
Annonser

One Comment on “Green Smoothie

  1. Pingback: Att vara snäll mot sin kropp | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: