Green Smoothie

Den här smoothien blev jag bjuden på när jag var på ett frukostseminarium förra veckan. När jag fick höra vilka ingredienser det var blev jag ärligt talat lite överraskad över hur god den var. Mina barn är inte helt förtjusta, men jag har druckit den nästan varje kväll sedan dess.

Den här smoothien är mättande och det sug jag ofta känner efter något extra på kvällen är som bortblåst. De använde rismjölk i den och det har jag också gjort. Det går dock bra med någon annan variant, jag använder väldigt mycket havremjölk, men det är trevligt att växla lite.


Recept, 2 glas
2,5 dl rismjölk
ca 1 dl fryst spenat (ca 60 gram)
ca 1 dl frusen mango (ca 60 gram)
1 stjälk selleri
1 banan
ingefära, ca 1 tsk stor bit
limeHäll upp mjölken i mixern och lägg i spenat och mango. Dela sellerin i bitar och lägg i dem och bananen. Dela ingefäran och pressa ner lite lime, cirka 1,5 tsk. Jag har tagit ungefär denna mängd ingefära och lime, testa själv hur starkt du vill ha det. Mixa en stund så att spenat och selleri blir ordentligt fördelat. Häll upp och njut! Mer vitaminer än så här i en så pass välsmakande form är nog svår att uppnå.

En kommentar på “Green Smoothie

  1. Pingback: Att vara snäll mot sin kropp | Vego Eco

Lämna ett svar

%d