Varm choklad med hallon

Efter att knappt ha träffat barnen sista tiden har jag idag fått ta igen lite genom att vara hemma och träffa i alla fall en av dem p.g.a. vab. Och är man det måste man ju få ha lite extra mysigt. Vi har haft det med film och varm choklad.

Jag passade på att testa ett nytt recept som jag varit sugen på ett tag men inte tagit mig tid till. Det är ett ur Roy Fares bok Sweet. Gjord på grädde, mjölk, socker, hallon och mörk choklad blev det en bra mycket mer fyllig variant än en ”vanlig” dito. Tycker dock att hallonsmaken blev lite väl dominant, hade gärna haft mer choklad. Men följde blint receptet denna första gång, nästa får det bli mer av chokladen och mindre av bären. 

Passade även på att för första gången dricka varm choklad med marshmallows i (blev nyss kallad dåre p.g.a. denna sena debut i marshmallowslivet). Nåja, om man inte är så mycket för godis så blir det lätt så. För er som vill få tag på vegetarisk sådan finns det att köpa hos Veganlife

Känner mig lagom mätt nu, denna chokladdryck var mäktigare än en vanlig, men inte för mycket tack vare friskheten i hallonen. Varmt och mysigt, kan man behöva en så här grå dag. Det passar även som värmande i månadens sötsak. 

En kommentar på “Varm choklad med hallon

  1. Pingback: Snygga bakverk | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: